Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Συνάντηση Δημοτικών Συμβούλων με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη

Την Τετάρτη 2 Μαίου πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η προγραμματισμένη συνάντηση των Δημοτικών Συμβούλων Γιώργου Κότσια και Αλκιβιάδη Λάνταβου με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη. Η συνάντηση αφορούσε κατά κύριο λόγο την οδική σύνδεση από την πλευρά του Νομού Τρικάλων με τον αυχένα του  Μπάρου, η οποία ενδιαφέρει τόσο την Τ.Κ. Καλαρρυτών όσο και την Τ.Κ. Ματσουκίου. 
Καταρχάς συζητήθηκε η διάνοιξη της πρόσβασης και ενόψει των εκλογών αλλά και ενόψει της επικείμενης μετακίνησης των κτηνοτρόφων προς τα ορεινά βοσκοτόπια. Ήδη από την Περιφερειακή Ενοτητα Τρικάλων έχει σταλεί μηχάνημα για τη διάνοιξη της πρόσβασης, ωστόσο τα προβλήματα που συναντά είναι πολλά. Στη συνεχή επικοινωνία με τον κ. Κότσια ο χειριστής επισημαίνει τον μεγάλο όγκο χιονιού που δυσχεραίνει την προσπάθειά του. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει προσπάθεια να διανοιχθεί έστω το ένα ρεύμα κυκλοφορίας για να διευκολυνθούν όσοι συνδημότες μας επιθυμούν να ψηφίσουν την Κυριακή. Από την πλευρά των Καλαρρυτών ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, παρά τις δυσκολίες ,έχει ανοίξει το δρόμο. Οι συνδημότες μας που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω πρόσβαση μπορούν να παίρνουν σχετικές πληροφορίες από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κότσια στο τηλ. 6972 245145.
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου ασφαλτόστρωσης της πρόσβασης, έργο που ως γνωστόν είχε εγκαταλειφθεί από τον αρχικό εργολάβο και για το οποίο η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή παρενέβη με συνεχείς επαφές με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Μετά τις "περιπετειώδεις" εξελίξεις και την μη ανταπόκριση  τελικά του εργολάβου, το έργο πλέον οδεύει, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του κ. Αντιπεριφερειάρχη, προς νέα δημοπράτηση μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου