Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Επιστολή του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ στα αθλητικά σωματεία που έχουν έδρα εκτός του Δήμου

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές απευθύνεται στα αθλητικά σωματεία που έχουν έδρα εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, αναφορικά με το θέμα των επιχορηγήσεων.
Αφορμή είναι η σπέκουλα που γίνεται από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ότι δήθεν η Δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τα αθλητικά σωματεία επιλεκτικά ως προς το ζήτημα αυτό, ενώ στην πραγματικότητα είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ενίσχυσης σωματείων, το καταστατικό των οποίων ορίζει ως έδρα τους τόπο εκτός των ορίων του Δήμου. Για μια ακόμη φορά η αντιπολίτευση κινείται ανεύθυνα, χωρίς σοβαρότητα και συκοφαντικά στην απελπισμένη της προσπάθεια να βρεί ερείσματα.
Ο Δήμαρχος καλεί τα σωματεία που επιθυμούν σοβαρά τη συνεργασία με το Δήμο, να πληροφορηθούν "από πρώτο χέρι" τις διαδικασίες και τις δυνατότητες ερχόμενα σε επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή, η οποία δηλώνει  την πρόθεσή της για αναζήτηση λύσεων και κάθε είδους βοήθεια.

Η επιστολή του Δημάρχου:

                              ΠΡΟΣ                                    
                                                                                             
            1.ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ        
                                                                                     
 2. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΥΡΡΑΚΟΥ

ΘΕΜΑ:  «Επιχορήγηση αθλητικών σωματείων»

Αγαπητοί συμπατριώτες

θέλουμε με την επιστολή μας αυτή να αναφερθούμε στο θέμα της επιχορήγησης, εκ μέρους του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, των αθλητικών σωματείων που έχουν αναφορά σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, όμως ως έδρα των δραστηριοτήτων τους αναφέρεται στο καταστατικό τους κάποιος τόπος ο οποίος βρίσκεται εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
    Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται προσπάθεια, από κάποιες πλευρές, παραπληροφόρησης των ανθρώπων των σωματείων αυτών ότι δήθεν ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων επιλεκτικά επιχορηγεί κάποιους συλλόγους ενώ επιδεικτικά αγνοεί κάποιους άλλους.
 
    Γνωρίζετε ασφαλώς ότι αυτό αποτελεί συκοφαντία και ψέμα. Ο νόμος στερεί το δικαίωμα στο Δήμο να επιχορηγεί σωματεία που, σύμφωνα με το καταστατικό τους, δραστηριοποιούνται εκτός των ορίων του Δήμου.
      Αυτή είναι η αλήθεια.
   Στη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου δυστυχώς δεν παρέστησαν εκπρόσωποι των σωματείων σας για να ενημερωθούν, δόθηκε η διαβεβαίωση διά στόματος Δημάρχου ότι εφόσον τα σωματεία προβούν σε τροποποίηση του καταστατικού τους, ώστε να εξαλειφθεί το τυπικό πρόβλημα, θα συμπεριληφθούν στη διαδικασία επιχορήγησης.

     Αγαπητοί συμπατριώτες
   Γνωρίζουμε τόσο τον προσωπικό κόπο που καταβάλλετε όσο και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.
    Η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν κάνει διακρίσεις και αυτό ίσως κάποιους τους ενοχλεί. Προσπάθειες που έχουν ως στόχο να εκμεταλλευτούν και να στρέψουν εναντίον της Δημοτικής Αρχής ομάδες δημοτών, δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση.
    Είμαστε ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας για συζήτηση, ενημέρωση, συνεργασία, εξεύρεση λύσεων και κάθε είδους βοήθεια.

                                         Με πατριωτικούς χαιρετισμούς 
               
  ΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΣΕΝΤΕΛΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου