Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κεντρική διασταύρωση Μονολιθίου. Μια χαώδης κατάσταση από τις πινακίδες σήμανσης και διαφήμισης

 

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση στην κεντρική διασταύρωση του Μονολιθίου (από Ιωάννινα, από Άρτα και προς Πλάκα) είναι πραγματικά χαώδης, όσον αφορά τις πινακίδες οδικής σήμανσης, αλλά και τις διαφημιστικές πινακίδες.
Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, προκειμένου να διευθητηθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, αποστέλλει έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου αναφέρει τα παρακάτω:

Θέμα: «Πινακίδες οδικής σήμανσης στη διασταύρωση Μονολιθίου»

        Με το παρόν θέλουμε να αναφερθούμε στην απαράδεκτη σήμανση, όπως έχει αυτή διαμορφωθεί  με το πέρασμα του χρόνου, μετά από αλλεπάλληλες προσθήκες, της διασταύρωσης του Μονολιθίου. Μια διασταύρωση εξαιρετικά σημαντική, αφού εκεί σμίγουν οι Ε.Ο. από Άρτα, Ιωάννινα και προς Τζουμέρκα.
        Η υπάρχουσα σήμερα σήμανση όχι μόνον δεν διευκολύνει τους διερχόμενους αλλά αντιθέτως προκαλεί σύγχυση.
        Παρακάτω φαίνεται ανάγλυφα «το δάσος των πινακίδων» , που σήμερα υπάρχει και το οποίο δημιουργεί μια άσχημη αισθητικά εικόνα και μπερδεύει όποιον κινείται από και προς την περιοχή. 






Είναι επομένως απολύτως απαραίτητο να μπει μία τάξη σ’ αυτή την χαώδη κατάσταση.
       
Όσον αφορά την οδική σήμανση: Πρέπει να αφαιρεθούν όλες οι πινακίδες και να τοποθετηθούν σε κάθε κατεύθυνση από μία μόνον πινακίδα με Ελληνικούς και Λατινικούς χαρακτήρες, όπως παρακάτω: 



















Κατεύθυνση από Ιωάννινα

















Κατεύθυνση από Άρτα
Κατεύθυνση από Πλάκα


Όσον αφορά τις διαφημιστικές πινακίδες θα πρέπει επίσης όλες να αφαιρεθούν και να αναζητηθεί ένας καλαίσθητος τρόπος για την ανάρτηση των πινακίδων, έτσι ώστε και ο ενδιαφερόμενος να παίρνει την πληροφορία και να εξαλειφθεί αυτό το χαώδες και ασυνάρτητο συνονθύλευμα.
Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων μελετά την κατασκευή και τοποθέτηση μεγάλης μεταλλικής κατασκευής στη διασταύρωση πάνω στην οποία θα μπορεί να αναρτά κάθε ενδιαφερόμενος τη διαφημιστική του πινακίδα, η οποία όμως θα πρέπει να είναι συγκεκριμένων διαστάσεων.
  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου